Het gezicht achter

Een bedrijfsnaam kan soms een beetje afstandelijk klinken. Daarom wil ik je graag “het gezicht achter” laten zien.

Wie ben ik?

Wil de echte Regina Crooswijk dan nu opstaan? Dat ben ik dus! Moeder van twee prachtige dochters en een hondenkind en ook lieftallige echtgenote.  Ik ben dol op groene thee, tijdschriften, felle vrolijke kleuren en pure chocola. En van creatief bezig zijn, maar dat had je waarschijnlijk al door 😉 .

Hoe Pien begonnen is

Zo lang als ik me kan herinneren, ben ik met mijn handen bezig geweest. Vele technieken en materialen zijn inmiddels de revue gepasseerd: breien, fimo klei, mozaïek, papier maché, kaarten maken, ik heb het allemaal uitgeprobeerd. Tot ik ergens rond de eeuwwisseling het scrapbooken in Amerika ontdekte. Ik bestelde een tijdschrift en nog eentje want ik hou nu eenmaal van verzamelen 🙂 en was verkocht. Dat wilde ik ook. Alleen… er was helemaal niets op dat gebied in Nederland. Meer dan een velletje gekleurd papier en een verdwaalde sticker kon je niet krijgen. Dus zat er niets anders op dan het spul hier naar toe te halen! De geboorte van Pien’s Atelier,  de eerste Nederlandse scrapbookwinkel was een feit.

Knippen, plakken, schrijven!

In de tropenjaren die volgden is er ontzettend veel gebeurd. Naast het runnen van een web- en gewone winkel schreef ik verschillende boekjes over scrappen bij uitgeverij Cantecleer/Tirion, plakte ik me suf voor artikelen voor tijdschriften en schreef ik een eigen column voor Creatief met foto’s. Ik bedacht en gaf workshops, organiseerde scrap evenementen en haalde bekende Amerikaanse scrappers naar Nederland. En o ja, ik had ook nog een gezin… Het was een geweldige periode maar wel erg veel allemaal en na een hele lastige keuze, besloot ik uiteindelijk te stoppen.

Een nieuw begin

Maar stoppen met de winkel, betekende niet stoppen met creatief zijn! Juist doordat ik me jarenlang alleen maar met scrapbooken bezig had kunnen houden, was de drang om andere hobby’s weer op te pakken (naast het “gewone” werk) groot. Ik ontdekte hoe leuk het haken ook al weer was, ging los met verf, inkt en gesso op canvas en geen lapje vilt was veilig voor me. De creatieve juices vloeiden weer rijkelijk in me. En dan uuhhh, tja, dan gaat het weer kriebelen…

Na lang wikken en wegen besloot ik mijn eigen motto, volg vooral je hart, te volgen en startte ik Pienuts op. Ik vind het gewoon heerlijk om nieuwe creatieve projecten te bedenken en dat te delen met anderen. Nieuwe mensen kennis laten maken met bezig zijn met je handen, en bekenden nieuwe technieken te leren of een mooi project te laten maken; dat is toch het leukste dat er is?!

Maar Regina, waar komt dat Pien nu toch vandaan?

Een veelgestelde vraag in de afgelopen jaren: waar komt Pien vandaan want zo heet je dus blijkbaar niet. Nee, zo heet ik dus niet; maar het was vroeger thuis wel mijn bijnaam! Regina was te lang, dat werd Regien, daarna Gien en dat veranderde uiteindelijk in Pien.

De naam Pienuts is bedacht door oudste. Dat Pien is je nu intussen wel duidelijk, dat ik soms een beetje “nuts” kan zijn, daar kom je vanzelf wel achter 😉 !

regina_crooswijk