Te veel keus is ook niet alles

Regina

Ik moest een projectje voor onze blog maken. Maar wat? En daar begon het keuze drama. Want weet je, er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden, dat je door alle opties “het bos niet meer ziet”.

Werd het een scrapproject? En zo ja, een layout of een mini album? Of een homedeco project met foto’s? Of misschien toch iets Project Life-achtigs? Of ging ik liever de mixed media kant op? Maar werd het dan verf? Of toch liever inkt? Werden de krijtjes uit het stof getrokken en zou structuurpasta ook niet leuk zijn? Maar iets met papier was natuurlijk ook een optie. Kaartje? Collage? Leuk origami vouwen wellicht? En dan heb ik het nog niet over stof, vilt, klei, wol enzovoort enzovoort gehad. Zo veel opties maakt het gewoon niet makkelijk! Integendeel, het levert bijna keuzestress op!

Maar ik had een voordeeltje die dag. Ik had namelijk een beetje een luie dag. Zo’n dag dat je de hele dag ongegeneerd in je pyjama loopt en dus absoluut niet de deur uit gaat. En dat laatste was mijn redding! De meeste van mijn materialen en gereedschappen liggen namelijk in mijn studio! Ik moest het dus doen met wat ik thuis had. En dan ga je heel anders denken! In plaats van dat je keuzes moet maken uit ontelbare mogelijkheden, moet je gaan bedenken wat je kan met die paar dingen die je wel tot je beschikking hebt! Je creatieve proces heeft dan een heel ander startpunt en verloopt dus ook heel anders. In plaats van dat ik uren kwijt was met het verzinnen wat te doen, had ik nu in no time iets bedacht waar ik anders waarschijnlijk niet op gekomen zou zijn! Simpelweg door een enorme beperking in keuzes!

Loop jij dus eens vast, weet je niet wat je moet doen? Beperk je opties dan drastisch. Trek iets uit de kast (of laat een anders dat voor je doen, nog leuker!) en dwing je zelf daar iets mee te maken. Echt, een keer op een andere manier werken is een verademing. Ik kan het je aanraden!

keuze-stress

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Te veel keus is ook niet alles

  • En wat is het geworden??

Comments are closed.