Gehaakte Crochet A Long (CAL) deken

Het is een rage dit jaar, de Crochet a Long deken afgekort CAL deken. In 2013 is in Amerika iemand gestart met een strepen deken. Het idee is dat je elke week een paar toeren van het patroon krijgt. Je hebt dus lekker de tijd om aan een deken te werken en aan het eind van het jaar is de deken af. Dit jaar is het patroon in het Nederlands vertaald en kan je bij o.a. Tertia het patroon volgen.

Ik ben niet zo van de trends bijhouden, ik loop vaak wat achter πŸ™‚ , ga meer mijn eigen gang. Op een gegeven moment had ik wel van de CAL deken gehoord, maar er niets mee gedaan. Tot een lieve vriendin eind augustus aangaf toch ook wel heel erg graag een gehaakte deken te willen hebben. En tja, ik kan lieve vriendinnen niet weerstaan, had net een deken af en was dus toe aan een nieuw haakproject. De CAL deken leek me wel wat! Dus begon ik eind augustus aan dit nieuwe project met een mooie selectie Scheepjeswol Stonewashed bolletjes.

En achteraf gezien was dat een ideaal moment. Ik heb namelijk niet het geduld om elke week een paar toertjes te kunnen haken, je haakwerk weer weer te leggen en een week te moeten wachten op het volgende stukje patroon. Nu stonden er al flink wat weken en kon ik lekker doorgaan. En dat deed ik, lekker doorgaan πŸ™‚ . Nadat mijn patroon weken op waren, was de deken nog niet af, had ik niet het geduld te wachten en heb dus op het Amerikaanse patroon gespiekt hoe de deken af te maken. De rand heb ik eenvoudig gehouden: halve en hele vasten en eindigen met de kreeftsteek. En zo lag er na iets meer dan een maand een CAL deken!

cal-deken-opgevouwen

cal-deken-toeren

cal-deken-rand

En ja, lieve vriendin was blij verrast πŸ™‚ . Hij viel in de smaak en werd met liefde ontvangen. En ik? ik ben weer met een volgend groot project bezig πŸ˜‰ !

5 thoughts on “Gehaakte Crochet A Long (CAL) deken

 • Hoi Regina,
  Wauw, alweer zo’n mooie deken. Ik weet zeker dat je vriendin blij is met haar deken.
  Dat ben ik namelijk ook nog steeds. Zeker nu het wat kouder is geworden πŸ˜€

  groetjes, Claudia

 • Prachtig geworden je deken, erg mooie kleuren!!

 • Een mooie deken deze heb ik ook gehaakt in meerdere kleuren rosΓ© en lila paars voor de geboorte van mijn kleindochter in julie. Ze heeft veel bekijks vooral in het ziekenhuis . Ze woont in Duitsland

  • De Cal deken in rose-lila tinten, dat zal vast ook prachtig zijn!

 • Heel mooi! Hoeveel bolletjes heeft u gebruikt?

Comments are closed.