Project life app layout

Digitaal scrappen met een app, ja of nee?

Als echte scrapper in hart en nieren, kan ik natuurlijk niet zonder papier, lijm en schaar. Lekker plakken, knippen en schuiven! In al die jaren dat ik met scrappen bezig ben, is het digitaal scrappen vaak voorbij gekomen. Een enkele keer heb ik het wel eens geprobeerd. Best wel leuk, maar toch een heel andere discipline dan met papier en afgedrukte foto’s werken. Daarbij komt dat ik toch al zoveel achter de pc zit, dat ik in mijn vrije tijd liever met een schaar in de hand aan een tafel kruip dan achter een bureau.

En toen kwam de Project Life app van Becky Higgins op de markt. Ik ben niet zo’n trendy type, loop meestal overal achteraan. Komt ook omdat ik niet van alles in de gaten houdt en soms dingen dus compleet aan me voorbij gaan. Deze app kreeg ik echter wel mee maar deed er simpelweg niets mee. Ik had immers al besloten dat digitaal scrappen het niet voor mij was.

Waarom en wanneer precies weet ik niet, maar er kwam een moment dat ik de app toch eens uit probeerde. Toch wel grappig! Je hebt keuze uit een aantal voorgeprogrammeerde project life layouts. In de vakjes plaats je heel makkelijk je foto’s of kaartjes met prints en of teksten. Je krijgt standaard wat kits bij de app en kan er vele bijkopen. Tekst kan je kwijt op journalingkaartjes waarbij je keuze hebt uit verschillende fonts, lettergroottes en kleuren. Embellishments zitten er niet bij, het blijft dus bij foto’s en kaartjes. En dat zorgt ervoor dat je redelijk vlot een layout in elkaar “plakt”. Foto’s, kaartjes, klaar! Je kan de layouts opslaan, maar ook laten afdrukken.

Ja, de layouts zijn redelijk eenvoudig en strak, maar dat is soms ook best wel lekker als je zoveel foto’s hebt. Niet alles hoeft met bloed, zweet en tranen analoog te worden gescrapt tot een meesterwerk. Soms is clean and simpel ook goed! Inmiddels ben ik een soort digtiaal fotodagboek begonnen met deze app. Elke dag een foto met een kort tekstje. Deze wil ik aan het eind van het jaar laten afdrukken in een boek. Leuk om later nog eens door te bladeren. En zo gebruik je ook foto’s, momenten en herinneringen die normaal gesproken nooit in een analoog album zouden komen!

En heb ik eens wat meer foto’s van één onderwerp dan maak ik daar soms een aparte layout van. Gewoon voor de fun of om toe te voegen aan mijn jaaralbum. Of om af te drukken en er een kaartje van te maken. Dat viel erg in de smaak bij de ontvanger!

Dus digitaal scrappen via de app, ja of nee? Wat mij betreft een dikke ja, maar wel naast het papieren scrappen want dat blijft toch het allermooist 🙂 .

Digitale project life layout

 

Project life app layout