Créations & Savoir Faire

Regina

 

Als je een creatief bedrijf hebt, moet je natuurlijk op de hoogte blijven van wat er speelt in jouw branche. En dat beperkt zich niet alleen tot je eigen land. Dus moet je ook de grens over, naar een beurs in Parijs bijvoorbeeld. Tja, het valt allemaal niet mee maar het hoort erbij hè 😉 !

Brigitte offerde zich op om me gezelschap te houden en zo vertrokken we afgelopen vrijdag richting Parijs. Na een goede reis was er nog net wat tijd om even te shoppen en te dineren, daarna vielen de oogjes al snel dicht. Energie opdoen voor de Créations & Savoir Faire die zaterdag op het programma stond.

De Créations & Savoir Faire is een consumenten beurs waar verschillende creatieve hobby’s vertegenwoordigd zijn. Ik vind het vooral een mooie beurs. Er staan geen kramen maar echte stands en de meeste winkeliers kleden hun stand goed aan met mooie voorbeelden en mooie materialen. Daarnaast zijn er ook stands waar alleen maar voorbeelden staan ter inspiratie. Je komt dus niet in een grote koopschuur terecht maar in een inspirerende omgeving. En daarmee heb je mij direct gewonnen!

Bij binnenkomst ligt er een duidelijke plattegrond voor je klaar en krijg je een boekwerkje waar alle standhouders in vermeld staan. Fijn als je speciaal voor een bepaalde stand bent gekomen, die kan je snel opzoeken; maar ook handig om achteraf thuis nog bepaalde (web)adressen op te zoeken van jouw favoriete stands.

Op de beursvloer zijn de verschillende hobby’s bij elkaar gezet. Je hebt dus een blok waar je alleen sieraden stands treft, alleen scrapbook stands, alleen de stof/quilt stands etc. Handig als je gericht op zoek bent naar iets of juist een blok wilt overslaan, maar wil je wel afwisseling dan loop je gewoon de paden helemaal af en kom je wel weer langs verschillende hobby’s.

De stands zelf hebben eigenlijk allemaal hun eigen gezicht en artikelen, in tegenstelling tot wat ik op Nederlandse beurzen nog wel eens zie waar je de ene stand zo kan inwisselen voor de andere. Het is dus echt de moeite waard om overal even te neuzen. Ook zie je best veel producten die je hier niet of weinig ziet, veelal van Franse leveranciers natuurlijk. En wil je zelf ook nog creatief aan de slag, dan is dat mogelijk bij één van de vele workshops die tegen een kleine vergoeding te volgen zijn.

Wat jammer was, was dat het erg druk was. En zelfs dat is een understatement 🙂 . Door die hordes mensen en de vele lampen op de stands, stegen de temperaturen naar tropische waardes. Misschien de volgende keer eens een donderdag of vrijdag proberen, wellicht dat er dan wat minder mensen rondlopen dan op een zaterdag. Want dat er weer een volgende keer gaat komen is zeker! Deze beurs is een bezoek meer dan waard. En zeg nou zelf, heb je een beter excuus om een weekend naar Parijs te gaan 😉 ?!

parijs-beurs-1parijs-beurs-3parijs-beurs-4

 

 

 

parijs-beurs-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


beurs-parijs-druk

 

 

 

 

 

Druk is een understatement 🙂