Create les 14

Regina

Vanaf deze les zullen alle Create 2017 lessen via ons blog worden gepubliceerd. Je hoeft dus niet meer in te loggen in het onlineworkshopgedeelte. Alle vorige lessen zullen binnenkort ook gewoon via dit blog te zien zijn.

[vimeo 231878128]

Het thema is dus zwart-wit. En dat was best even een uitdaging voor mij! Maar juist uitdagingen zijn leuk dus heb ik een stapeltje zwart witte bedrukte papiertjes tevoorschijn gehaald en ben aan de slag gegaan.

Om de achtergrond niet zo heel erg wit te laten wilde ik wat inktspetters maken. Ik probeer dit soort dingen altijd eerst even op een kladje. Met een pipetje zoog ik wat inkt op en liet een druppel vallen. Dat werd een simpele grote vlek. Ik kneep de inkt uit het pipetje en was al denkende over een ander techniekje tot er een grote bel aan het pipetje kwam. De inkt was er bijna uit en de lucht maakte van een restje inkt een bel. De bel wilde niet weg gaan dus veegde ik hem af aan het papier. En ook daar bleef de bel zitten. Met de pipet heb ik uiteindelijk de bel stuk geprikt en toen verschenen daar ineens kleine spettertjes om de grote vlek! Dat is wat ik zocht! Hoe harder je de bel stuk prikt, hoe verder de spettertjes komen. En door gewoon dingen uit te proberen per ongeluk ontdekt! Moraal van het verhaal: experimenteer er lekker op los, je weet nooit wat voor leuks je ontdekt!

Mijn werkstuk voor deze opdracht:

Annemarie is weer een hele andere kant opgegaan. Zij heeft een zwart wit foto gemaakt en daar een mooie passende quote opgezet.


Dat je echt niet veel materiaal nodig hebt voor een mooi werkstuk bewijzen mijn dochters. Een wit vel papier, een pen en potlood is al genoeg! Amber maakte deze mooie tekening van één van haar favoriete series in haar journal.

Kan je je niet losrukken van je computer maar wil je toch iets creatiefs doen? Maak dan een digitale tekening, net zoals Britt deed!

We hopen dat we je weer een leuk idee hebben gegeven om lekker aan de slag te gaan. We zien heel graag je werkstuk terug op onze Facebook groep Create !