Create 2017

create-logo-klein

Heb jij ook stapels papier, bakken vol verf en potloden in alle kleuren? En zijn je meeste journals, albums en canvasjes nog leeg? Dan gaan wij je helpen daar verandering in te brengen!

We kennen het ongetwijfeld allemaal, onze kasten puilen uit van de supplies maar we doen er niets of te weinig mee. We hebben allerlei excuses: zonde om in dat mooi papiertje te knippen; we hebben echt geen tijd en al helemaal geen inspiratie. Maar wacht even, is het niet juist zonde om dat papiertje maar in de kast te laten liggen? En heb je echt geen tijd, of maak je geen tijd? Enig idee hoeveel uur je per dag je op social media rond snuffelt, tv kijkt of op de bank hangt? Zou je daar af en toe niet een half uurtje van af kunnen snoepen om iets te doen waar je wel echt gelukkig van wordt? En die inspiratie? Daar gaan wij je bij helpen. Let’s create together!

Wat gaan we doen?

In januari 2017 starten we met Create 2017, een twee-wekelijkse les  waarin we een opdracht of thema geven waarmee jij op jouw eigen manier mee aan de slag gaat. Ben je een scrapper, leuk! Hou je van tekenen? Gaaf! Mixed media, klei, collage of borduren? Lijkt me geweldig om te zien! Vind je alles leuk? Dan wissel je je technieken en materialen gewoon af! Niets moet en alles mag.

En nee, we laten je geen filmpjes van anderhalf uur zien en de opdrachten kosten je echt geen dagen per week. Wij hebben net als jullie namelijk ook nog een “dagelijks leven” en weten dus als geen ander dat je geen uren per dag hebt om aan je creativiteit te besteden 🙂 .

Bij elke les krijg je verschillende uitwerkingen te zien. Uiteraard mag je het voorbeeld helemaal namaken, maar voel je vooral vrij om je eigen interpretatie aan de les te geven. We geven tips en ideeën om de opdracht van die week uit te werken.

Het is absoluut niet nodig om speciaal supplies te kopen voor dit project. Kijk wat je hebt liggen en werk daarmee. Is ons voorbeeld groen maar heb jij alleen blauw? Zal ook vast een mooi resultaat geven. En een ander merk inkt werkt ongetwijfeld ook. Maak een ontdekkingsreis door je eigen kast en experimenteer er lekker op los! Maar ben je een echte shop-a-holic? Dan houden we je natuurlijk niet tegen 🙂 .

Gewoon lekker creatief bezig zijn

Bij dit project gaat het er om dat je lekker creatief aan de slag gaat en blijft. Wij leveren de ideetjes en inspiratie, jij hoeft “ alleen nog maar” aan de slag te gaan. Het uiteindelijk doel is niet om het ene meesterwerk na het andere te maken. Lukt dat je wel, dan is dat mooi meegenomen 🙂 . Creatief bezig zijn is zo goed voor je, je stimuleert er je rechter hersenhelft mee en wordt zo uit je analytische denkpatroon (wat je met je linker hersenhelft doet) gehaald. Het is een prima manier om een en ander te verwerken (zowel de leuke als de minder leuke dingen) en je leert er veel van. Niet alleen nieuwe technieken en design principes maar ook het “grote loslaten”. Is je werkstuk niet helemaal geworden zoals je had bedacht? Nou en! Je bent lekker bezig geweest, daar gaat het om. En als je dit eenmaal kan loslaten bij je creatieve proces, gaat het in het gewone leven ook een stuk makkelijker 🙂 . En hadden we al gezegd dat het ook gewoon heel leuk is om creatief bezig te zijn?

Let’s create together

Ja maar, ik kan het niet alleen! Maar dat ben je niet, we doen het samen! Let’s create together! Naast onze hulp en inspiratie via de lessen, is er de mogelijkheid om een link naar je uitwerking op de betreffende blogpost te plaatsen. Het is zo leuk om te zien hoe anderen de opdracht hebben geïnterpreteerd! En jij doet zo ook weer ideetjes op. We gaan samen dit traject in en gaan ons er samen door heen slaan. Als er genoeg interesse is, kunnen we ook enkele bijeenkomsten organiseren waar we samen aan de opdrachten werken, elkaars werk kunnen bekijken en gewoon gezellig kunnen bijkletsen.

Denk je nog steeds dat jij dit niet kan? Wij hebben inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in het geven van workshops, zowel online als offline, en we zijn nog nooit iemand tegen gekomen die echt helemaal niets kon. We weten waar de valkuilen zitten, waar we je een zetje moeten geven en kunnen je technische tips geven waardoor je creatieve proces makkelijker verloopt. Wij weten zeker dat jij dit kan, nu jij nog 🙂 .

Geen excuus!

Kortom, je hebt geen excuus meer om niet creatief aan de slag te kunnen:
• Tijd kan je maken
• Je hebt genoeg spullen in de kast
• Wij leveren de inspiratie
• We doen dit samen
• We bieden dit project gratis aan
• en ja, jij kan dit!

Alle lessen komen op ons blog te staan. Klik rechts op de categorie Create 2017 en je krijgt alle posts over Create overzichtelijk op een rijtje. Omdat elkaar nog meer te kunnen inspireren hebben we een besloten Facebook groep waar je je werkstukken in kan plaatsen.

Gun jezelf een creatief en inspiratievol 2017. Let’s create together.