Gehaakt en getekend schilderijtje

Een combinatie van technieken is het leukst

Het is geen geheim dat ik van verschillende materialen en technieken houdt. Tuurlijk heb ik mijn periodes dat de ene techniek of materiaalsoort wat meer de boventoon voert, maar juist de afwisseling van alles houdt het interessant! Een project waarbij je meerdere dingen kan combineren, is dan ook superleuk om te maken!

Ik heb niet altijd, bijna nooit zelfs, vooraf een compleet plan in mijn hoofd. Ik weet ongeveer wat ik wil doen, de hoofdlijnen zeg maar, en voor de rest zie ik wel wat er gebeurt. Vaak ook heel erg afhankelijk van wat er op tafel ligt. Zo ging het ook met dit schilderijtje. “Iets met papier”, beetje collage-achtig, dat was het uitgangspunt, Het konijntje starte als tekeningetje maar werd net niet helemaal wat ik hoopte. Het zelfde konijntje getekent op bedrukt papier en uitgeknipt kwam wel door de keuring! En omdat het papier toch al op tafel lag zette ik de collage door. Erg leuk, maar nog een beetje vlak. Iets meer structuur zou wel mooi zijn. Dus kwam de naaimachine op tafel. Dit ging de goede kant op! Nu nog een mooi lijstje er om heen. Dat kan wel gehaakt worden! En zo ontstond dit schattige feestkonijn wat inmiddels een plekje heeft bij een lieve vriendin.

En hoe zit dat bij jou, combineer jij vaak verschillende technieken?

Gehaakt en getekend schilderijtje
Schilderijtje met verschillende technieken en materialen