Create les 17

Kijk buiten even naar de bomen en je weet meteen wat het thema van deze les is: de herfst! De blaadjes aan de bomen hebben de mooiste kleuren en ook de paddestoelen schieten uit de grond. En er zijn zoveel verschillende soorten, vormen en kleuren; daar raak je niet op uitgekeken. Een herfstwandeling geeft je dan ook heel veel inspiratie, doe daar wat mee!

Knip of stans bladeren uit mooie bedrukte papiertjes en maak daar een slinger van. Zo gedaan en maximaal resultaat. Heb je een mooi blad gevonden buiten, doodle er dan op met verfstiften; echt heel bijzonder! Of probeer eens te stempelen met bladeren, ook leuk om te doen! En ben je een stempelaar, dan heb je vast en zeker stempels liggen die bij dit thema passen. Haal ze meteen uit de kast! Maar ook met hele andere creatieve technieken is het thema herfst prima te verwerken.

Annemarie heeft mooie foto’s van de herfst gemaakt en deze verwerkt op een layout.

Brigitte is ook met mooie herfstfoto’s aan de slag gegaan maar heeft weer een heel ander project gemaakt: een super leuk uitklap minialbum. Achter elk flapje een verrassing!

Ik zelf ben letterlijk met de herfst aan de slag gegaan, namelijk met herfstblaadjes. Het hoeft niet altijd heel ingewikkeld zijn om een leuk resultaat te behalen.

 

We hopen je weer genoeg inspiratie te hebben gegeven om de komende twee weken weer lekker aan de slag te kunnen gaan. Veel creatief plezier!

 

Create les 16

Volgende week is het dierendag en daarom leek “dieren” ons een zeer geschikt thema voor deze Create les! Ga je aan de slag voor je eigen dier en maak je bijvoorbeeld een hondentruitje? Of laat je je huisdier poseren en ga je die foto scrappen?

Heb je zelf geen dieren? Geeft helemaal niets! Misschien heb je van die leuke gezellige Penny Black stempels met schattige beestjes, maak er dan een kaartje mee! Of naai eindelijk eens iets van dat lapje met die leuke eenhoorns (yes, eenhoorns zijn ook dieren!). Kortom, je kan weer veel kanten op met deze opdracht!

Annemarie heeft met een beestenboel gewerkt! Want zo’n berg knuffels is letterlijk een beesten-boel!


Ik heb een kattendekentje gehaakt voor een lief schattig poezekindje. En om er zoveel mogelijk dieren in te krijgen, heb ik een speciaal kattenpatroontje uitgezocht.

Britt is met haar camera op pad gegaan en heeft deze prachtige actie foto gemaakt van hond Flossy.

En wat ga jij maken? Laat je het weer zien op de Facebookgroep ?

Create les 15

 

Het is tijd om je innerlijke feestbeest los te laten! Je hebt hem namelijk nodig voor deze creatieve opdracht. Zit hij aan de oppervlakte of moet je diepgraven? Hoe dan ook, haal hem erbij!

Er zijn zoveel redenen voor een feestje, daar kan je vast iets creatiefs bij bedenken. En vind je het echt lastig, een voorraad verjaardagskaartjes is altijd handig 😉 .

Brigitte viert het feest van haar bijna kampioenen. Een derde plek is een prachtige prestatie!

Wist je dat je ook in de keuken creatief kan zijn? Britt heeft zich uitgeleefd op deze prachtige Spiderman taart. Bijna zonde om hem aan te snijden, maar dat hebben we toch maar wel gedaan 🙂 .

Ik vond dit een mooie gelegenheid om mijn favoriete feestvarkens weer eens van stal te halen.

En Annemarie gaat letterlijk slingers ophangen, zelfgehaakte slingers natuurlijk!

Zullen we verder feesten op onze  Facebook groep Create  met jullie projecten?

Create les 14

Vanaf deze les zullen alle Create 2017 lessen via ons blog worden gepubliceerd. Je hoeft dus niet meer in te loggen in het onlineworkshopgedeelte. Alle vorige lessen zullen binnenkort ook gewoon via dit blog te zien zijn.

Het thema is dus zwart-wit. En dat was best even een uitdaging voor mij! Maar juist uitdagingen zijn leuk dus heb ik een stapeltje zwart witte bedrukte papiertjes tevoorschijn gehaald en ben aan de slag gegaan.

Om de achtergrond niet zo heel erg wit te laten wilde ik wat inktspetters maken. Ik probeer dit soort dingen altijd eerst even op een kladje. Met een pipetje zoog ik wat inkt op en liet een druppel vallen. Dat werd een simpele grote vlek. Ik kneep de inkt uit het pipetje en was al denkende over een ander techniekje tot er een grote bel aan het pipetje kwam. De inkt was er bijna uit en de lucht maakte van een restje inkt een bel. De bel wilde niet weg gaan dus veegde ik hem af aan het papier. En ook daar bleef de bel zitten. Met de pipet heb ik uiteindelijk de bel stuk geprikt en toen verschenen daar ineens kleine spettertjes om de grote vlek! Dat is wat ik zocht! Hoe harder je de bel stuk prikt, hoe verder de spettertjes komen. En door gewoon dingen uit te proberen per ongeluk ontdekt! Moraal van het verhaal: experimenteer er lekker op los, je weet nooit wat voor leuks je ontdekt!

Mijn werkstuk voor deze opdracht:

Annemarie is weer een hele andere kant opgegaan. Zij heeft een zwart wit foto gemaakt en daar een mooie passende quote opgezet.


Dat je echt niet veel materiaal nodig hebt voor een mooi werkstuk bewijzen mijn dochters. Een wit vel papier, een pen en potlood is al genoeg! Amber maakte deze mooie tekening van één van haar favoriete series in haar journal.

Kan je je niet losrukken van je computer maar wil je toch iets creatiefs doen? Maak dan een digitale tekening, net zoals Britt deed!

We hopen dat we je weer een leuk idee hebben gegeven om lekker aan de slag te gaan. We zien heel graag je werkstuk terug op onze Facebook groep Create !

Minialbum in kaartendoosje

Met een paar kleine fotootjes, wat restjes papier en een leuke stans, heb je alle ingrediënten bij elkaar voor een schattig minialbum!

Het doosje (in het formaat van een speelkaartendoosje) is een Sizzix stans, maar je kan natuurlijk ook een bestaand doosje nemen en deze als sjabloon gebruiken. Als bladen zijn kleine kaartjes en tagjes gebruikt. Met een touwtje bind je de bladen aan elkaar en is je minialbum alweer klaar!

Create les 13, de laatste les voor de zomerstop

We zijn enorm toe aan vakantie en jij waarschijnlijk ook! Daarom lassen we een zomerstop in en pakken we vrijdag 1 september de creatieve draad weer op.

Maar voor nu hebben we natuurlijk nog een leuke les voor je!

Of je deze komende periode nu wel of niet op vakantie gaat, een creatieve reis kan je sowieso maken!

Download de les hieronder, of in het dashboard nadat je bent ingelogd.

Brigitte

Annemarie

Regina traveljournal

Crazy cats

Je hebt een setje stempels van gekke katten, gewoon omdat ze super leuk zijn! Maar wat kan je er nu mee doen, als hondenbezitter 😉 ? En dan is er een lieve vriendin jarig, een echte kattenliefhebster! Yes! Haal de stempels maar uit de kast! Eindelijk een mooie gelegenheid om ze te gebruiken!De schets van april

Voor alle (toekomstige) scrappers hebben we weer een nieuwe schets! Niet nadenken, gewoon lekker plakken aan de hand van de layout die wij voor jou hebben bedacht.

Maar eerst laten we een uitwerking zien van de schets van vorige maand; Annemarie is er mee aan de slag gegaan. Dit was de schets:

En de uitwerking:

En nu lekker zelf aan de slag met de nieuwe schets:

Create les 8

Regina

Je hebt even geduld moeten hebben, maar je kan weer lekker met een nieuwe opdracht aan de slag!

Les nummer 8 kan je hieronder downloaden of in het dashboard van Create.

Brigitte


Annemarie

Regina

Nog een Paasdag!

En natuurlijk wensen we je ook een hele fijne tweede Paasdag! En zijn alle eieren al gevonden? Al het ontbijt al op? Mooi! Kan je misschien nog lekker even een momentje creatief zijn vandaag en ook zo”n schattige Cowboy Paassetje maken net als Brigitte!

Fijne eerste Paasdag!

We wensen iedereen een hele fijne eerste Paasdag! Mocht je nog ergens een creatief momentje inplannen vandaag, misschien is deze vrolijke eierslinger van Annemarie dan een ideetje 🙂 .