Yes, weer een PAT dit jaar!

Na alle enthousiaste reacties van vorig jaar op ons albumtrack, hebben we niet lang nagedacht: natuurlijk doen we het dit jaar weer! We gaan weer een albumtrack doen!

Wij zijn inmiddels alweer met de voorbereidingen begonnen. Het papier is uitgekozen, de eerste ideetjes al vastgelegd. Volgens ons wordt het weer een heel leuk album waar je weer lekker veel foto’s in kwijt kan want dat is natuurlijk wel een belangrijk dingetje. Lijkt het je leuk om (weer) mee te doen? De inschrijving is gestart in onze online winkel. Komen de geplande data 29 sepember en 20 oktober je niet uit, dan kan je ook een losse kit bestellen en zelf aan de slag.

Dus, wil je nu eindelijk eens die stapel foto’s weg scrappen of heb je gewoon zin in een gezellig dagje, je bent van harte welkom in onze studio!

Hieronder zie je wat voorbeelden uit PAT 2017.
 

 

De laatste les!

Regina

Aan alles komt een eind, zo ook aan deze Create 2017 lessen! Wij hebben er met heel veel plezier aan gewerkt en hopen dat we jullie de nodige creatieve inspiratie hebben gebracht. We zijn blij dat we dit project helemaal hebben afgerond, het was soms best veel, we maakten het onszelf best lastig, maar we hebben vol gehouden! We zijn ook blij met alle positieve reacties die we op dit preject hebben gehad. En we werden helemaal blij van al die mooie werkstukken die we op onze facebookgroep voorbij hebben zien komen. Dan kan het laatste thema er maar eentje zijn: Happy! En met een nieuw jaar in het vooruitzicht, was deze opdracht niet zo heel moeilijk 🙂 .

Brigitte gaat voor een spetterend en sprankelend 2018!

En ik wens iedereen ook een prachtig nieuw jaar en geef je daarbij meteen maar weer de beste les in creativiteit die je krijgen kan: Embrace Imperfection! Ja er staat een fout op mijn werkstuk. Ik zag het pas toen hij helemaal af was. Ja, ik had het weg kunnen photshoppen maar heb het niet gedaan. Het is wat het is en het is goed zo!

Wij willen iedereen ontzettend bedanken die aan dit project heeft meegedaan. Wat we volgend jaar precies gaan doen, weten we nog niet. Dingen veranderen en moeten soms even zijn weg vinden en dat heeft tijd nodig. Maar we blijven in ieder geval creatief bezig en hopen jij ook!

 

 

 

 

Create les 21, we zijn er bijna!

De Sint heeft ons land weer verlaten, we kunnen ons dus gaan opmaken voor het volgende decemberfeest: Kerst! De kerstbook kan neergezet en opgetuigd worden, het huis mag verder versierd worden met lichtjes en andere leuke spulletjes en natuurlijk oefenen we op ons mooiste handschrift zodat de kerstkaarten in stijl geschreven en verzonden worden!

Deze periode leent zich uitstekend voor creatieve bezigheid. Denk aan versieringen voor in de boom of in huis, maak zelf de leukste cadeautjes voor onder de boom of leef je helemaal uit op de kerstkaarten! Kerst is dus het thema van deze les!

Annemarie maakte deze leuke kaart:

Brigitte gaat de hele feestmaand december vastleggen in haar december daily. Deze is gemaakt van verschillende bedrukte enveloppen en inpakpapier.

Ik heb een snelle maar leuke kerstversiering van knopen gemaakt, een knopenboom!

We wensen je een creatieve pre-kerst periode toe!

Create les 20

We hebben vandaag een thema voor je waar je misschien niet meteen creatieve gedachten bij hebt maar wel één van mijn favoriete onderwerpen is 🙂 : food! Creatief met of over eten? Ja dat kan echt! En dan bedoelen we niet alleen een taart mooi versieren, wat overigens wel weer heel leuk om te doen is!

Zet je handletterskills in en maak/schrijf mooie menu kaarten. Of illustreer een handgeschreven recept, ook heel hip. Ben je van het boetseren? Maak dan eens mini eten van polymeer klei, zooooo schattig! Ook leuk als oorbelllen! Schilder een stilleven van de fruitmand, borduur een peer of haak een appeljasje. Je ziet dat er ook deze les weer veel mogelijkheden zijn!

Annemarie maakt net als ieder van ons vele voedsel foto’s. Maak daar eens een leuke layout van, gewoon alle voedselfoto’s bij elkaar. Foodporn!

Brigitte heeft een witte serveerschaal gekocht, een leuk plaatje opgezocht en deze met porceleinstiften op de schaal getekend. Zo maak je voor elke gelegenheid een passende schaal!

Amber ging met  eten aan de slag. Ze gebruikte een doorgesneden mandarijn om een stempel te maken en heeft daarmee een leuke achtergrond in haar journal gemaakt. Niet spelen met je eten gaat hier dus niet op 😉 !

En bij het thema eten kan ik zelf natuurlijk niet iets zonder chocola maken, dus is het deze ietwat aangepaste quote geworden!

Creëer smakelijk!

 

Create les 19, stof!

Zijn jullie al van de schrik bekomen van de vorige “Spooky” opdracht 🙂 ? Deze les hebben we geen thema maar een materiaal soort als uitdaging, namelijk stof!

Ook weer zo’n heerlijk veelzijdig materiaal waar je ontzettend veel kanten mee op kan! Misschien denk je bij stof meteen aan het maken van kleren. Leuk idee! Ik ben helaas niet precies genoeg om hier aan te beginnen 🙂 . Maar je kan meer met de naaimachine en stof! Heb je “free motion sewing” al eens geprobeerd? Dat is naaien waarbij je zelf de richting bepaalt en je de geleiders van de naaimachines uitschakelt. Je kan dan als het ware tekenen en schrijven met de naaimachine. Dat geeft een heel erg mooi resultaat, wel eerst even oefenen!

Zelf ben ik ook groot fan van met de hand naaien. Het gaat minder snel, maar je hebt meer controle en meer contact met het materiaal. Mijn werkstuk voor deze les is dan ook helemaal met de hand genaaid.

Borduren, ook zo’n heerlijk werkje met stof! En borduren is echt niet meer zo stoffig als je zou denken! Ook met deze techniek kan je hele moderne en kleurrijke kanten op; het is maar net wat je wilt.

Maar er is nog zoveel meer mogelijk met stof! Je kan het beschilderen, je kan er een collage mee maken, het ergens opplakken of misschien ga je je eigen stof maken door te gaan weven! Ik hoop dat jullie nog kunnen kiezen uit deze talloze uitwerkingsmogelijkheden 😉 !

Brigitte heeft een bijzonder soort stof gebruikt, namelijk Tyvek. Dat is een soort plastic achtig papier, er worden ook wel van die onverwoestbare enveloppen van gemaakt. Het tyvek is gekleurd met alcoholinkt. Door verschillende lagen tyvek te stapelen heeft ze een bloem gemaakt. Heel gaaf geworden!

Ik ben aan de slag gegaan met verf en stof. Eerst heb ik een grote lap katoen beschilderd met verschillende kleuren. Daarop lekker gestempeld, gespetterd en geschreven. Lekker los werken, het maakt allemaal niet uit. Van deze lap heb ik de patroondelen voor een uil geknipt en deze met de hand in elkaar gezet. Een uniek exemplaar want je krijgt nooit twee dezelfde!

Lang genoeg gekletst nu! Je moet aan de slag! Met stof 😉 !

 

Create les 18

De dagen worden korter, het wordt steeds vroeger donker; prima omstandigheden om lekker binnen te blijven en creatief aan de slag te gaan. En deze keer hebben we een zeer geschikt thema voor bij deze donkere dagen: we gaan griezelen! Denk aan monsters, spinnen, spoken of heksen of leef je uit met andere griezelige wezens. Scrap je Halloween foto’s, maak een monsterlijke lampion voor de komende Sint Maarten, maak een spookachtige spookjes slinger of trek die spooky stempels uit de kast en maak er een griezelige kaart mee.

Dat borduurringen niet alleen voor keurig nette borduurwerkjes gebruikt kunnen worden, bewijst Annemarie. Ze doen het ook uitstekend als basis voor een spinnenweb!


Brigitte heeft zichzelf laten omtoveren tot heks en dit moment op een gave layout verwerkt.

Ik vind het heerlijk om te haken en heb daarom een “gezellig” kleedje gehaakt 🙂 .

En jij, wat voor griezeligs ga jij maken?

Create les 17

Kijk buiten even naar de bomen en je weet meteen wat het thema van deze les is: de herfst! De blaadjes aan de bomen hebben de mooiste kleuren en ook de paddestoelen schieten uit de grond. En er zijn zoveel verschillende soorten, vormen en kleuren; daar raak je niet op uitgekeken. Een herfstwandeling geeft je dan ook heel veel inspiratie, doe daar wat mee!

Knip of stans bladeren uit mooie bedrukte papiertjes en maak daar een slinger van. Zo gedaan en maximaal resultaat. Heb je een mooi blad gevonden buiten, doodle er dan op met verfstiften; echt heel bijzonder! Of probeer eens te stempelen met bladeren, ook leuk om te doen! En ben je een stempelaar, dan heb je vast en zeker stempels liggen die bij dit thema passen. Haal ze meteen uit de kast! Maar ook met hele andere creatieve technieken is het thema herfst prima te verwerken.

Annemarie heeft mooie foto’s van de herfst gemaakt en deze verwerkt op een layout.

Brigitte is ook met mooie herfstfoto’s aan de slag gegaan maar heeft weer een heel ander project gemaakt: een super leuk uitklap minialbum. Achter elk flapje een verrassing!

Ik zelf ben letterlijk met de herfst aan de slag gegaan, namelijk met herfstblaadjes. Het hoeft niet altijd heel ingewikkeld zijn om een leuk resultaat te behalen.

 

We hopen je weer genoeg inspiratie te hebben gegeven om de komende twee weken weer lekker aan de slag te kunnen gaan. Veel creatief plezier!

 

Create les 16

Volgende week is het dierendag en daarom leek “dieren” ons een zeer geschikt thema voor deze Create les! Ga je aan de slag voor je eigen dier en maak je bijvoorbeeld een hondentruitje? Of laat je je huisdier poseren en ga je die foto scrappen?

Heb je zelf geen dieren? Geeft helemaal niets! Misschien heb je van die leuke gezellige Penny Black stempels met schattige beestjes, maak er dan een kaartje mee! Of naai eindelijk eens iets van dat lapje met die leuke eenhoorns (yes, eenhoorns zijn ook dieren!). Kortom, je kan weer veel kanten op met deze opdracht!

Annemarie heeft met een beestenboel gewerkt! Want zo’n berg knuffels is letterlijk een beesten-boel!


Ik heb een kattendekentje gehaakt voor een lief schattig poezekindje. En om er zoveel mogelijk dieren in te krijgen, heb ik een speciaal kattenpatroontje uitgezocht.

Britt is met haar camera op pad gegaan en heeft deze prachtige actie foto gemaakt van hond Flossy.

En wat ga jij maken? Laat je het weer zien op de Facebookgroep ?

Create les 15

[vimeo 233677580]

 

Het is tijd om je innerlijke feestbeest los te laten! Je hebt hem namelijk nodig voor deze creatieve opdracht. Zit hij aan de oppervlakte of moet je diepgraven? Hoe dan ook, haal hem erbij!

Er zijn zoveel redenen voor een feestje, daar kan je vast iets creatiefs bij bedenken. En vind je het echt lastig, een voorraad verjaardagskaartjes is altijd handig 😉 .

Brigitte viert het feest van haar bijna kampioenen. Een derde plek is een prachtige prestatie!

Wist je dat je ook in de keuken creatief kan zijn? Britt heeft zich uitgeleefd op deze prachtige Spiderman taart. Bijna zonde om hem aan te snijden, maar dat hebben we toch maar wel gedaan 🙂 .

Ik vond dit een mooie gelegenheid om mijn favoriete feestvarkens weer eens van stal te halen.

En Annemarie gaat letterlijk slingers ophangen, zelfgehaakte slingers natuurlijk!

Zullen we verder feesten op onze  Facebook groep Create  met jullie projecten?

Create les 14

Regina

Vanaf deze les zullen alle Create 2017 lessen via ons blog worden gepubliceerd. Je hoeft dus niet meer in te loggen in het onlineworkshopgedeelte. Alle vorige lessen zullen binnenkort ook gewoon via dit blog te zien zijn.

[vimeo 231878128]

Het thema is dus zwart-wit. En dat was best even een uitdaging voor mij! Maar juist uitdagingen zijn leuk dus heb ik een stapeltje zwart witte bedrukte papiertjes tevoorschijn gehaald en ben aan de slag gegaan.

Om de achtergrond niet zo heel erg wit te laten wilde ik wat inktspetters maken. Ik probeer dit soort dingen altijd eerst even op een kladje. Met een pipetje zoog ik wat inkt op en liet een druppel vallen. Dat werd een simpele grote vlek. Ik kneep de inkt uit het pipetje en was al denkende over een ander techniekje tot er een grote bel aan het pipetje kwam. De inkt was er bijna uit en de lucht maakte van een restje inkt een bel. De bel wilde niet weg gaan dus veegde ik hem af aan het papier. En ook daar bleef de bel zitten. Met de pipet heb ik uiteindelijk de bel stuk geprikt en toen verschenen daar ineens kleine spettertjes om de grote vlek! Dat is wat ik zocht! Hoe harder je de bel stuk prikt, hoe verder de spettertjes komen. En door gewoon dingen uit te proberen per ongeluk ontdekt! Moraal van het verhaal: experimenteer er lekker op los, je weet nooit wat voor leuks je ontdekt!

Mijn werkstuk voor deze opdracht:

Annemarie is weer een hele andere kant opgegaan. Zij heeft een zwart wit foto gemaakt en daar een mooie passende quote opgezet.


Dat je echt niet veel materiaal nodig hebt voor een mooi werkstuk bewijzen mijn dochters. Een wit vel papier, een pen en potlood is al genoeg! Amber maakte deze mooie tekening van één van haar favoriete series in haar journal.

Kan je je niet losrukken van je computer maar wil je toch iets creatiefs doen? Maak dan een digitale tekening, net zoals Britt deed!

We hopen dat we je weer een leuk idee hebben gegeven om lekker aan de slag te gaan. We zien heel graag je werkstuk terug op onze Facebook groep Create !

Minialbum in kaartendoosje

Met een paar kleine fotootjes, wat restjes papier en een leuke stans, heb je alle ingrediënten bij elkaar voor een schattig minialbum!

Het doosje (in het formaat van een speelkaartendoosje) is een Sizzix stans, maar je kan natuurlijk ook een bestaand doosje nemen en deze als sjabloon gebruiken. Als bladen zijn kleine kaartjes en tagjes gebruikt. Met een touwtje bind je de bladen aan elkaar en is je minialbum alweer klaar!

Create les 13, de laatste les voor de zomerstop

Regina

We zijn enorm toe aan vakantie en jij waarschijnlijk ook! Daarom lassen we een zomerstop in en pakken we vrijdag 1 september de creatieve draad weer op.

Maar voor nu hebben we natuurlijk nog een leuke les voor je!

[vimeo 223733203]

Of je deze komende periode nu wel of niet op vakantie gaat, een creatieve reis kan je sowieso maken!

Download de les hieronder, of in het dashboard nadat je bent ingelogd.

Brigitte

Annemarie

Regina traveljournal

 [vimeo 223655090]